SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203062/007 | 9900 Körmend, Rákóczi u. 2.

Intézmény logo

Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Az oktatás színterei

A Vas Megyei SZC Rázsó Imre Technikum főépületének homlokzata a Rákóczi utcára (8-as főút) néz.  Épülete eredetileg általános iskolának készült, s 1958-ban adták át. 1961-től mezőgazdasági technikum, majd főiskola működött itt, 1985 óta pedig összevont szakképző intézmény működik az épületben. Ez időtől kezdve folyamatos átalakítással, bővítéssel – a szakmai funkciónak megfelelően – szaktantermeket, szertárakat, kiscsoportos foglalkoztató termeket alakítottak ki.

A főépület földszintjén, a bejárattal szemközti folyosón helyezkedik el az igazgatói, az igazgatóhelyettesi iroda, a nevelői szoba, valamint a gazdasági-ügyviteli rész irodái. Ebben az épületrészben kereshető fel a tornaterem, és az elméleti oktatás jelentős része is itt folyik. Itt található a jól felszerelt kémia-szaktanterem a hozzá kapcsolódó laboratóriummal együtt. Itt alakították ki a több mint 7000 kötetes iskolai könyvtárt, mely folyamatosan bővülő könyvválasztékkal várja a diákokat. Az épület folyosóin elhelyezett vitrinekben az egyes szakmák és tantárgyak szemléltető modelljei tekinthetők meg. Folyamatban van egy multimédiás szaktanterem kialakítása, amely a legkorszerűbb oktatást segítő eszközökkel, interaktív táblával lesz felszerelve. A padlástérben háromállásos lőtér terül el. A főépülethez szervesen kapcsolódik a 2007-ben épített új tanműhelyi részleg.

1966-ban a felsőfokú mezőgazdasági technikum munkájának szakmai feltételeit javítandó, megépült a főépület szomszédságában a Technológia épülete, melyet 2001-ben újítottak fel és láttak el nyeregtetővel.
A kétemeletes épület földszintjén gyakorlati tanműhelyeket: a forgácsolóműhelyt és a varróműhelyt alakították ki, ezenkívül egy korszerűen felszerelt informatikaterem és anyagvizsgáló szaktanterem is található. Az első emeleten van a nyelvi terem, két számítástechnika-terem, valamint a hidraulika és pneumatika szaktanterem és az elektromos mérőlabor. A második emeleten az osztálytermeken kívül a szakrajztanterem, a fizikai előadó és szertárak találhatók. Utóbbiakban korszerű kísérleti és szemléltető eszközök állnak készenlétben, hogy a tanórai munka hatékonyságát emeljék.

2007 októberében adták át a városképbe jól illeszkedő épületszárnyat, melyet egy függőfolyosó köt össze a főépülettel. Az új épület akadálymentesített, több szakma számára nyújt kiváló oktatási körülményeket. A termek korszerűen felszereltek, az eszközpark modern, s ez elősegíti a magas színvonalú oktatást és szakmai képzést.  Ebben az épületrészben kapott helyet az új kereskedelmi kabinet, a taniroda, a faipari szaktanterem és egy multimédiás terem.

Az intézményben folyó szakmai oktatás gyakorlati foglalkozásait iskolai és üzemi tanműhelyekben, valamint vállalkozóknál bonyolítjuk le. Az iskolában több jól felszerelt tanműhely áll a szakmai képzés szolgálatában, ahol a tanulók elsajátíthatják a pályaorientációs és szakmai alapozó ismereteket, valamint megalapozhatják gyakorlati ismereteiket a külső gyakorlóhelyekre kerülés előtt.


Partnereink

SZC logo

Vas Vármegyei Szakképzési Centrum


Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum

9900 Körmend, Rákóczi u. 2.

Telefon: +36/94/594-077

E-mail: titkarsag@razso.hu

OM azonosító: 203062/007

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000175


2024Vas Vármegyei SZC Rázsó Imre Technikum